Urheiluvedonlyönnin strategiat

Urheiluvedonlyöntiin on olemassa monia erilaisia strategioita. Valitettavasti sellaista strategiaa ei olekaan, joka takaisi pelaajan jäävän aina voitolle. Suuri osa pelaajista kuitenkin tykkää käyttää vetoa lyödessään jonkinlaista strategiaa, ja kokeilemalla erilaisia strategioita voit löytää juuri sinua itseäsi miellyttävän. Alla on esiteltynä muutamia yleisimmistä vedonlyöntistrategioista.

Martingale

Martingale on ruletista tuttu strategia. Tämä strategia toimii siten, että pelaajan tulee aina veikata samaa väriä eli joko punaista tai mustaa. Aina jos pelaajan arvaus osuu väärään, tulee hänen tuplata panos ja veikata uudelleen samaa väriä.

Urheiluvedonlyönnissä Martingale-strategia toteutetaan siten, että valitaan kohteita, joiden kerroin on vähintään 2,00. Aina kun veto häviää, valitaan uusi kohde vähintään 2,00 kertoimilla ja tuplataan panos. Ideana on, että epäonnistuneen vedon tappiot katetaan seuraavan vedon voitoilla.

Tämän strategian haittapuoli on se, että panokset nousevat todella korkeiksi todella nopeasti. Voitot jäävät myös hyvin pieniksi siihen nähden, kuinka suuria summia tätä strategiaa käyttäessään joutuu riskeeraamaan. Vaikka aloittaisit vain 5€ panoksella, jo kymmenen vedon jälkeen panos huitelee jo tuhansissa euroissa. Martingale-strategia ei siis missään nimessä ole kannattavimpien strategioiden joukossa.

Kiinteä panos

Tässä strategiassa sijoitetaan sama summa jokaiseen vetoon. Vaikka kohdalle osuisi kuinka iso voitto, seuraavaan vetoon ei siltikään sijoiteta isompaa summaa. Tällä tavoin tappiot eivät voi kasvaa läheskään niin suuriksi kuin esimerkiksi edellisessä Martingale-strategiassa. Kiinteän panoksen strategiaa käyttämällä kuitenkin myös voittoja kertyy melko hitaasti.

Suhteellinen panostus

Suhteellisen panostuksen strategiassa pelaaja lyö vetoa murto-osalla pelikassastaan suhteessa etuunsa. Käytettäessä esimerkiksi Kellyn kaavaa, panoksen tulee olla etu jaettuna kertoimella. Jos etu siis esimerkiksi on 10 % ja kertoimet ovat tasalukuja 10 jaettuna 1 on 10.

Jos pelikassa on 1000 €, tulisi siis pelata 100 € panoksella. Jos lyöty veto osuu oikeaan, seuraavaan vetoon panosta lisätään 10 % eli seuraavan vedon panos on 110 €. Tämän strategian etuna on se, että tappiot hidastuvat ja voitot kertyvät nopeammin kuin esimerkiksi kiinteän panoksen strategiassa.

Sama kohde pitkän aikaa

Tällä strategialla tarkoitetaan sitä, että pelaaja lyö vetoa aina samasta sarjasta ja samankaltaisesta tuloksesta. Eli pelaaja esimerkiksi lyö aina SM-liigasta “yli 5.5 maalia ottelussa” -vetoja, koska on huomannut, että kyseisen sarjan otteluissa tehdään yleensä vähintään 6 maalia.

Lyhyellä tähtäimellä tämä strategia voi olla voitokas, mutta pitkällä tähtäimellä tämä tuskin toimii. Jos nimittäin esimerkiksi edellä mainittu “yli 5,5 maalia ottelussa” tapahtuu lähes jokaisessa SM-liigan ottelussa, vedonvälittäjät kyllä huomaavat tämän ja laskevat kertoimet niin alas, ettei tämä strategia enää kannata.

Vain yhdistelmävetoja

Varsinkin monet pienellä panoksella pelaavat vedonlyöjät lyövät paljon yhdistelmävetoja, koska yhdistelmävedot tarjoavat mahdollisuudet isoihin voittoihin pienellä panoksella. Käytännössä kuitenkin mitä enemmän kohteita vetokupongilla on, sitä todennäköisempää on, että jokin arvauksista menee pieleen.

Kannattaa siis mielummin lyödä yksittäisvetoja sellaisista kohteista joista kokee olevansa varma, kuin laittaa vetokupongille esimerkiksi pari “varmaa” kohdetta ja pari korkeinten kerrointen kohdetta kokonaiskertoimia nostattamaan. Toki jos olet harrastelijavedonlyöjä tai lyöt yhdistelmävetoja vain harvoin, suurten voittojen mahdollisuus tuo mukavaa lisäjännitystä vedonlyöntiin.

Mikä on kannattavin strategia?

Kuten jo alussa todettu, mikään strategia ei takaa varmoja voittoja. Kannattaa kokeilla erilaisia strategioita nähdäkseen, mikä strategia sopii itselle. On kuitenkin muutamia tapoja joilla voit varmistaa sen, etteivät tappiosi ainakaan kasva valtaviksi:

  • Vältä yhdistelmävetoja.
  • Lyö vetoa vain itsellesi tutuista lajeista.
  • Jos et löydä tänään sopivaa vetoa hyvillä kertoimilla, älä väkisin etsi kohdetta johon panostaa rahasi, vaan odota päivä tai pari.
  • Älä kuuntele liikaa muiden mielipiteitä tai tuijota viime hetken tilastoja, vaan luota omaan tietämykseesi.
  • Tutki aina ennen vedon asettamista, miltä sivustolta löydät parhaat kertoimet haluamallesi kohteelle.
  • Vaikka tarjolla olisi kuinka muhkeat kertoimet, älä innostu panostamaan liian suuria summia.