Vinkkejä urheiluvedonlyöntiin

Kahdeksan vinkkiä aloittelevalle vedonlyöjälle

Suunnitteletko ensimmäisen urheiluvetosi asettamista? Mahtavaa! Tähtäätpä sitten ammattimaiseksi vedonlyöjäksi tai haet vedonlyönnistä vain hupia ja jännitystä, on muutamia asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon vedonlyöntiä aloittaessa. Alle on kerättynä muutamia tärkeimpiä vinkkejä vedonlyönnin aloittelijalle. Toki näistä vinkeistä voi olla hyötyä kokeneemmallekin vedonlyöjälle!

Tunne laji

Vetoja lyödessä on tärkeää tuntea laji, johon rahojansa panostaa. Sen lisäksi, että lajin säännöt on hyvä osata, kannattaa tutustua myös viimeisimpiin tilastoihin ja joukkueiden vahvuuksiin ja heikkouksiin. Mitä paremmin tunnet lajin ja joukkueet joiden puolesta lyöt vetoa, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla luonnollisesti on osua oikeaan. Vaikka lopputuloksesta ei urheiluvedonlyönnissäkään voi koskaan olla varma, ei se kuitenkaan ole täysin tuuripeliä kuten iso osa uhkapeleistä, vaan omalla tietämyksellä voi parantaa voittomahdollisuuksiaan tuntuvastikin.

Seuraa uutisia

Seuraa viimeisimpiä uutisia liittyen siihen lajiin, josta haluat lyödä vetoa. Näin pysyt vielä paremmin kärryillä lajista kuin pelkkiä tilastoja seuraamalla. Saat heti tiedon muun muassa loukkaantumisista ja muista asioista, jotka saattavat joko heikentää tiettyä joukkuetta tai luoda toiselle joukkueelle etulyöntiaseman. Eli jalkapallovedonlyönti ja Em-kisoja seuraavalle em jalkapallo uutiset tulevat käyttöön kuin sateenvarjo sateella.

Keskity muutamaan lajiin

Vedonlyönnistä innostuessaan moni tulee lyöneeksi liikaa vetoja. Varsinkin voittoputki saattaa tuoda vedonlyöjälle liiallista itsevarmuutta ja intoa lyödä vetoa kaikista mahdollisista lajeista. Voittoputkenkin osuessa kohdalle kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä ja keskittyä niihin lajeihin, jotka todella tuntee. Liian monesta lajista vedon lyöminen johtaa helposti tappiolle jäämiseen, sillä itselle tuntemattomammista lajeista vetojen asettaminen menee usein lähinnä arvailuksi.

Kannattavammaksi tulee pyrkiä jatkuvasti kehittymään yhden lajin saralla, kuin tuntea monia lajeja jotenkuten. Voit kehittää osaamistasi tietyn lajin vedonlyönnistä muun muassa lukemalla tilastoja, katsomalla otteluita, seuraamalla uutisia sekä tutustumalla kyseistä lajia ja siihen liittyviä vedonlyöntiteorioita koskeviin artikkeleihin.

Älä lyö vetoa vain suosikkisi puolesta

Ihmiset usein yliarvioivat oman suosikkijoukkueensa mahdollisuuksia. Vetoja lyödessään kannattaa kuitenkin täysiin unohtaa se, kuka on oma suosikki, ja tarkastella tilastoja objektiivisesti. Vaikka kuvittelisit että suosikkijoukkueesi kykenee voittamaan kenet tahansa, tämä on yleensä enemmänkin oma toiveesi kuin tosiasia.

Hallitse rahankäyttöäsi

Kyky hallita rahankäyttöään on yksi hyvän vedonlyöjän tärkeimmistä ominaisuuksista. Suunnittele etukäteen, kuinka paljon voit käyttää rahaa vedonlyöntiin esimerkiksi viikossa tai kuukaudessa. Pysy budjetissa, vaikka tarjolla olisi muhkeat kertoimet tai vaikka sinun tekisi mieli voittoputken myötä panostaa aina vain isompia ja isompia summia. Suunnittelemalla pelibudjettisi etukäteen varmistat sen, että tappiot eivät ikinä kasva liian suuriksi. Pelasitpa sitten hauskanpidon vuoksi tai toiveenasi tienata joskus suuriakin summia, vedonlyöntiurasi loppuu lyhyeen, jos pelaat innostuksissasi yli varojesi.

Joillain vedonlyöntisivustoilla on mahdollista asettaa itselleen pelirajoja, jotka estävät pelaamisen tai tallettamisen, kun tietty raja on saavutettu. Näitä kannattaa hyödyntää rahankäytön hallinnan apuna.

Kirjaa vetosi ylös

Pidä kirjaa lyömistäsi vedoista. On hyvä kirjata ylös kaikki vetoa koskevat tiedot: mistä löit vetoa, mikä oli panos, mitkä olivat kertoimet ja mikä oli lopputulos. Kirjanpidon lisäksi on tärkeää myös seurata omia vedonlyöntitilastojaan. Tällä tavoin näet, kuinka hyvin olet vedonlyöjänä onnistunut ja oletko kehittynyt matkan varrella. Jos lyöt vetoa useasta lajista, pitämällä kirjaa voit myös esimerkiksi seurata, mihin lajiin lyödyt vedot osuvat useimmiten kohdilleen. Näin voit päättää, mihin lajiin sinun kannattaa panostaa enemmän ja mikä laji taas vaatii lisää perehtymistä tai kannattaa jopa jättää kokonaan pois valikoimista.

Hyödynnä vedonlyöntibonuksia

Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat uudelle asiakkaalle vedonlyöntibonuksia. Nämä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Näin pelikassastaan saa enemmän irti. Kannattaa myös seurailla vedonlyöntisivustojen uutiskirjeitä ja kampanjasivuja, sillä usein vanhoillekin asiakkaille on tarjolla bonuskampanjoita. Tarjousten perässä ei kuitenkaan kannata juosta liiaksi – jos tarjoukseen osallistuminen edellyttää vedonlyöntiä lajista, jota et juuri tunne, kannattaa harkita tarjouksen väliin jättämistä.

Vertaile kertoimia

Tämän pitäisi olla melko itsestäänselvyys, mutta silti moni vedonlyöjä tyytyy pelaamaan vain suosikkisivustollaan. Kannattavampaa kuitenkin olisi luoda pelitili useammalle kuin yhdelle vedonlyöntisivustolle ja katsoa, mikä sivustoista tarjoaa kulloinkin parhaat kertoimet tai tarjouksen.